Emmagatzematge de Productes Químics EPQ - e360 Enginyeria Arquitectura Gestió d'obres Enginyeria Badalona
Projectes d'Emmgatzematge de Productes Químics EPQ. Projectes de legalització i nova instal·lació.
EPQ, APQ, Emmagatzematge de Productes Químics, Almacenamiento de Productos Químicos,
15719
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15719,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Emmagatzematge de Productes Químics EPQ

productes quimicsProjectes d’Emmagatzematge de Productes Químicss EPQ. Des de la nostra enginyeria, realitzem Projectes d’Emmagatzematge de Productes Químics ( EPQ – APQ ).

La normativa que regeix l’emmagatzematge de productes químics és el Reial Decret 656/2017, de 23 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’emmagatzemament de productes químics i les seves instruccions tècniques complementàries MIE APQ 0 a 10.

Tipologia d’emmagatzematges i productes

 • MIE APQ-0 « definicions generals ».
 • APQ-1 « emmagatzematge de líquids inflamables i combustibles en recipients fixos ».
 • APQ-2 « … d’òxid d’etilè en recipients fixos ».
 • APQ-3 « … de clor ».
 • APQ-4 « … d’amoníac anhidre ».
 • APQ-5 « … de gasos en recipients a pressió mòbils ».
 • APQ-6 « … de líquids corrosius en recipients fixos ».
 • APQ-7 « … de líquids tòxics en recipients fixos ».
 • APQ-8 « … de fertilitzants a base de nitrat amònic amb alt contingut en nitrogen ».
 • APQ-9 « … de peròxids orgànics i de matèries autorreactivas ».
 • APQ-10 « emmagatzematge en recipients mòbils ».

A més a Catalunya hi ha la  LLEI 9/2014, del 31 de juliol, de la seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes. Aquesta llei indorma dels procediments i tràmits a seguir per la legalització de les instal·lacions de seguretat industrial. Una entre elles és l’emmagatzematges de productes químics EPQ.

Els nostres serveis

Aquests projectes regulen les característiques que han de tenir els emmagatzematges dels productes químics, en funció del tipus i quantitat de producte químic que s’emmagatzemi. Es defineixen les característiques arquitectòniques del local on s’ubica el magatzem, les mesures de seguretat (per exemple pel que fa a les instal·lacions contra incendis) a adoptar, els aspectes que cal considerar en el projecte, el règim d’inspecció de l’emmagatzematge…

Com en tots els nostres serveis d’enginyeria, oferim un servei integral als nostres clients: assessorament, presa de dades i requeriments, realització del projecte i disseny de l’emmagatzematge de productes químics que necessiti, tramitació de l’expedient amb una entitat de control per a la inspecció inicial del emmagatzematge i el seu registre. També portem la direcció de l’obra civil que calgui executar. I si cal, la coordinació de la seguretat i salut.

En casos excepcionals, principalment, per Emmagatzematges de Productes Químics ja existents, és necessari redactar i tramitar un Projecte d’Exempció de Norma. Aquests projectes son necessaris quan la instal·lació no compleix la normativa existent. Aleshores, se sol·licita a l’Administració quedar exempt del compliment, proposant mesures alternatives i justificant que es concedeixi la exempció.

Estem a la seva disposició per resoldre qualsevol dubte que tingui: Contactar.